Söndag...

Jaha, så var man ett år äldre då... :P Gårdagen började med att jag blev väckt (visserligen var jag redan vaken på grund av en morgonpigg lite Lerina :P) av min familj som kom med sång och paketer. Fick en del saker till min blivande lägenhet som kan vara bra att ha. Efter frukosten åkte jag och handlade med mamma ovh när vi sen kom hem igen gjorde jag cheescake, gott!

Vid halv tre kom Erik och vi åkte upp till Halmstad för att se C Eriksson solo. I stort sett var det mycket bra, han har en otrolig fantasi, men tyvärr överdriver han lite ibland och gör lite för mycket av det. Första akten hade faktiskt räckt. Men det var absolut sevärt och bra ändå. Efter showen åkte vi hem till mig igen och åt middag och sen hamnade vi i musikrummet resten av kvällen.

I morse var det upp tidigt igen. Lerina är duktig, fast hon vaknar tidigt sätter hon sig inte och piper utan "försöker" vara tyst tills hon hör att jag är vaken. Dock sover jag ganska lätt så jag vaknar så fort hon börjar gå omkring, men inte förrän jag visar att jag är vaken börjar hon pipa och vilja ut, duktig vovve!! :D I alla fall så gick vi upp strax före åtta och gjorde smörgåstårta tillsammans med mamma som vi ska ha i eftermiddag då farmor och farfar och faster kommer. Halv elva började jag jobba och det är där jag är nu. :P Mycket att göra?? Nä! :D Jobbar bara till halv fyra, så det är ganska skönt med en kort dag.

Imorgon ska jag se om jag kan ta med mig Lerina själv ut en liten sväng och träna mer på koppelgång. Inte så himla kul tycker hon, och eftersom hon är så duktig på att gå lös har jag inte lagt ner så mycket energi på det. Hmm... Får ta tag i det! Sitt och ligg börjar hon bli hyffsat duktig på i alla fall, alltid något! :)

Wee-hee!

Födelsedag idag! :D Väcktes av familjen i morse med paket.. :) Många bra sak! Var och handlade med mamma sen, nu bakar jag cheesecake och snart ska vi upp till Halmstad. :)

Skriver lite mer senare eller i morgon. :)

Skola, vet. och styrelsemöte...

Haha, smarting jag! Hela veckan har jag fått för mig att på fredagkväll ska jag jobba... Ja... Går här idag och förbereder mig osv och tänker bara kolla vilken tid det var jag skulle börja, fyra eller halv fem. Hämtar kalendern och där står inte nånting i den... Nähä? Kollar almanackan i köket, inget i den heller... Nähä?? Ringer till jobbet och frågar; "nä, du ska inte vara här förrän på söndag!" :O Haha!! Vad smart jag är! Jaja, då fick jag ju en ledig kväll, vad skönt!

Har varit skola nu både tis och tors, och i går fick vi även tillbaka våra litteratur tentor, G+ på den ena och VG på den andra, det är OK och jag är helt klart nöjd. :) Nu är det bara grammatikresultat kvar. :S

Igår eftermiddag var vi hos veterinären med Lerina och hon fick sin vacc. spruta. Lite läskigt var det hos doktorn och det gjorde lite ont när hon stacks, men så fort man får komma ner på golvet igen och få en godis blir allt bra igen! :) 5.8 kilosar vägde hon minsann så det var ju ändå bra med tanke på att jag tycker att hon äter så dåligt. Provade idag med att klippa lite lite korv över maten och blande och då gick minsann ner med ett nafs! Hon är kanske bara trött på smaken då kanske! 
 
Var även på styrelsemöte igår med kåren där vi bl.a disskuterade vår spelning den första maj och våra icke befintliga stadskårs-uniformer... Det löste sig väl ganska bra til slut och vi fick även lite mer info om kontrollen som vi ska göra den 17 maj och konserten vi ska ha i september.

Har varit ute mycket med Lerina också de senaste dagarna, och snart har vi tränat in "koppel-gång" riktigt bra! Nu ska jag bara se till att inte jobba den 14 juni, sen ska här minsann oxå anmälas till utställningen i LA så att Marie och Pralin inte blir helt ensamma på valpträffen! :P Ser fram emot att komma igång med valpkursen också snart, ska bli väldigt intressant och roligt! :)

Idag var Tessa här med sitt nyförvärv också, en liten vit/svart/brun dansk/svensk gårdshund på fem månader vid namn Niike. Det tog ungefär två minuter sen var där full fart på Lerina och Niike när de susade runt i trädgården och busade med varandra. Niike var dock inte lika uppskattad av Molly som gav henne en ordentlig utskällning när hon nosade på henne och såg ut att tycka ungefär "kommer den också hit, då flyttar minsann jag nån annanstans!!!" Sen gick hon ner i källaren och förblev där resten av förmiddagen! Jag, Tessa, Lerina och Niike tog en tur ner till stranden också så att hundarna fick springa omkring där ett tag. Lerina tycker det är jättekul att springa runt i vattnet och leka i det, men stackars Niike var livrädd! Vi hittade en bäck som vi försökte träna henne lite med genom att jag och Tessa hoppade över till andra sidan, Lerina sprang i bäcken fram och tillbaka hela tiden och Niike satt på andra sidan och pep.... :P Till sist vågade hon sig dock ner mot kanten och sprang snabbt som attan över till oss på andra sidan. Massa beröm och kel fick hon förstås och sen, snälla som vi var, hoppade vi tillbaka till andra sidan igen! :D Efter fyra gånger gick det ändå så pass bra att Niike var före Tessa över bäcken! Lerina fattade nog inte alls varför det var en sådan "big deal" med detta, det är ju bara vatten!! :) Riktigt roligt hade de tillsammans i alla fall så det kommer vi absolut göra om snart!

En lustig sak med det här är dock att valpar (liksom bebisar) på något sätt är alllmän egendom... Rätt vad det var när vi var ute och gick, möter vi två kvinnor med två stora labradorer som springer lösa. Jag och Tessa kallade in våra små (lydiga och väluppfostrade som de är kom de såklart fdirekt ast där kom andra hundar! Nog mest av rädsla kanske... :P) medan de andra två kvinnorna låter sina hundar springa fram mot oss... Jätteroligt! Vi försökte ignorera se andra hundarna och se till så att våra höll sig hyffsat lugna, och när vi kommer längre fram och möter kvinnorna börjar den ena med "jag försökte vinka så att ni skulle förstå att de är jättesnälla!" och utbrister sedan"Guuuuud, vilka söta små vovvar!!, hur gamla, vad är det för ras, vad heter de???" osv. och sätter sig på huk och börjar klappa och kela med valparna när vi försöker "fostra" dem. Jätteroligt! :S Egentligen var de väldigt trevlia och hundarna var jättesnälla, men det känndes ändå inte så väldigt kul, speciellt inte när två stora hundar kommer springade mot en i full fart.

Jaja, nog om det. När vi kom hem senare hade Lerina tydligen inte fått nog av vattnet och skulle tvunget hoppa i vår basäng utanför altanen, knasboll! Som tur var dök grannens hund upp på andra sidan staketet så då blev det full fart dit istället för att hälsa så att jag kunde stänga till basängen och Lerina glömde bort det. :P Nu sover hon som en liten gris under bordet här och jag ska försöka komma på något som jag kan fördriva tiden med ikväll! Imorgon blir det födesledagsfirande och jag och Erik ska till Halmstad. Är även bjudna till Tessa senare på kvällen så kanske det blir en sväng in om där med. :) 

image72
Lerina och Niike i bilen, Niike skulle tvunget stå upp hela vägen till stranden...

image73
"Är du säääker på att vattnet är rent här?? det verkar lite tveksamt, tycker jag!"

image74
"Kommer du nångång, eller vi ska sitta här heeeela dagen???"

image75
Liten snygging med sand i munnen, gott! :)

Måste bara...

... lägga in lite fina bilder på vovvarna! Har varit nere på stranden, gården och hos farmor och lekt och busat hela förmiddagen och fått en hel del fina bilder. :) Nu sover två trötta vovvar som små grisar under köksbordet!

image63
Först var vi på gården

image64
Lerina på stranden, fin min! :)

image65
Wee-hee!!

image66
Klara, fäääärdiga.... GÅ!  (Molle har världens längsta tunga!)

image69
Lerina                                                                                       Molly

image70
Lerina hittade en något för stor boll hos farmor

image71
Lerina i skogen <3

Blev många vovvebilder här!

Såå...

Ska se om jag orkar skriva något längre nu då. Har haft fullt upp hela helgen som vanligt, så jag har inte hunnit med att skriva.

I fredags kom vi som sagt äntligen till en överenskommelse angående gården. Mamma och far träffade mäklaren och ägaren kl 15 i fredags och skulle reda ut allt, ungefär samtidigt som jag åkte till jobbet. Så jobbigt att bara gå där och vänta! I alla fall så fick vi tillbaka lite av den marken som han hade dragit in. Inte så mycket som där var från början, men tillräckligt för att vi skulle bli nöjda och att det ska räcka till ett par tre hästar. :) Dessutom blev det lite billigare än vad som stod från början i annonsen, vilket passade oss väldigt bra! Lite krux och krångel är där dock kvar eftersom det var två bröder som ägde stället från början. den ena brodern dog för någon månad sedan (det är därför det tagit sådan tid) och dnu måste dödsbo och sådant utredas och göras upp innan vår affär kan gå igenom. Risken för att den eventuellt inte skulle det är antagligen ganska liten, så vi ska förhoppningsvis kunna börja renovera lite snart så att jag i alla fall kan flytta in någon gång under sommaren! *Längtar!!* När jag hade slutat jobba vid halv tio körde jag ner till våra blivande grannar, som är goda vänner till mina föräldrar för lite firande. Blev inte så sent där förstås eftersom jag skulle upp tidigt morgonen efter.

På lördagen var det upp vid sju och sedan iväg till Halmstad för att äntligen skriva tentan. Kändes som att det gick ganska bra faktiskt eftersom vi hade fått ut övningstentor tidigare som jag och Stina satt och gick igenom väldigt noga i fredags. Den riktiga tentan såg i princip likadan ut som övningstentorna, med samma exempel och formuleringar, så det kändes positivt! Åkte hem igen på eftermiddagen och blev satt på att hjälpa far med att byta däck på bilarna. Passade även på att plocka ut min bil, nu får det minsann vara slut på vintern! Nu vill jag kunna köra runt i min cab! :D På kvällen kom Stina och hämtade mig och det bar av upp till Halmstad igen till klassfest. mycket trevligt med korvgrillning, frågesport en massa prat och "Singstar". Första gången vi träffas utanför skolan så det var väldigt kul. :) Blev inte så sent här heller dock eftersom vi dels hade varit upp tidigt allihopa på grund av tentan och sen hade Stina med sin dotter på 1½ som vägrade sova på festen och behövde hem och nanna tillsist.

Idag var det upp tidigt igen och till min förvåning sov Lerina fortfarande när min klocka ringde halv åtta! :O Jaja, bara bra om hon har lagt av med vanan att väcka mig halv sex, för visst jag är morgonpigg, men halv sex VARENDA morgon är lite smått tradigt! Har varit väldigt lugnt på jobet idag och inte hänt så väldans mycket förutom att jag fick en liten utskällning av en gäst... När gästen skulle checka ut skulle han enligt datorn och alla prislistor betala 255 kronor. Gästen hävdade bestämt att "nähädå!!!" det tänkte han inte alls göra för han skulle bara betala 205 kronor för det hade jag minsann sagt igår när han checkade in, och har man sagt en sak får man stå för det osv.... Saken var ju dock den att jag omöjligt kunde ha sagt det till honom eftersom jag var ledig under gårdagen när han checkade in. Ha! Tji fick han!! Snälla som vi är i receptionen fick han ändå det för 205 kronor eftersom han så bestämt hävdade att han hade fått prisuppgiften på 205 kronor av NÅGON, inte mig längre när jag sa att jag faktiskt varit ledig.... :P  Jaja, så kan det vara ibland!

Eftermiddagen har jag spenderat en del nere på gården och en hel del på att rita mitt blivande kök. Inte helt lätt det där, men ganska kul! det blir säkert bra! Ska se om jag kan sno en bild på utsidan av gården från Julias bilddagbok och lägga in, insidan är inte värt att jag visar ännu! :D Nu ska jag soooova! Är så trött i huvudet efter denna helgen. Hoppas att Lerina fattar det med! :P

image61
Havstensvägen 208! :D

image60
En glad Astrid! (Stinas dotter)


image62
Fin solskensbild på Lerina får avsluta. Sötnos!

Jaaa!!!

Nu blir det flytt av!! Sitter på jobb och pratade precis med fadern min, så jag vet inte alla detaljer ännu, men nu har vi äntligen kommit överens om gården efter BARA fyra månaders väntan... :) Slutar inte förrän 21,30... seeeeegt, men då blir det hem och fira sedan längre rapport!


Kväll...

Fyyyy vad trött och frusen jag är nu! :S Har varit ute och marschat i tre timmar i plus sex grader, småblåsigt och disigt hela tiden. Givakt på det resluterar i lite smått förfrusna fingrar och tår. Hu! två veckor tills nästa gång, hoppas att det blivit lite varmare tills dess.

Det bidde aldrig av med koppelträning, för plötsigt hände det en hel del. Stina kom och vi satte oss för att plugga. Eller ja, först satt vi och spelade TP på internet förstås, men efter det var vi riktigt duktiga i några timmar. Vid halv tre kom mamma hem med andan i halsen, hon och far skulle träffa mäklaren kl tre... :D  Progress!! Äntligen händer det något! Gården är vår om vi vill ha den, men grejen är att all den mark som skulle höra till, har ägarna dragit tillbaka... Från början var det tre hektar, nu är det en halv... :S Inte mycket att ha hästar på där inte! Räcker kanske till två shettisar, men inte ett matvrak till kallblod plus ett par kompisar! Nya förhandligar är på G och mäklaren ska höra av sig igen imorgon... suck... aldrig blir det riktigt bra! Men men har vi väntat snällt i tre månader kan vi vänta ett par dagar till!

Imorgon är det skola som gäller på förmiddagen och Lerina följer med mamma till hennes jobb. Ska hämta henne när jag kommer hem och då ska det i alla fall bli lite träning av! Ska köra ner till stranden tänkte jag, utan Molly den här gången! Jag och Julia var nere med vovvarna i lärdagskväll och gick en runda på stranden, oj vilket liv där var! Lerina trodde nog att hon var Jesus, för hon skulle ge sig ut och gå på vattnet... Inte så lyckat reslutat kan ni nog tänka er! Ska se om jag hittar en bild på det! Den lilla knashunden vägrar fortfarande att äta sin mat... Hon vill mycket hellre ha Mollys! Får se hur det går imorgon, idag kan det ju förstås ha varit avmaskningen som spökat.

image58
:) Stackars liten, blev ganska förvånad när hon märkte att vattnet inte bar henne!


image59
Efter ett tag var det ju faktiskt riktigt roligt att springa i vattnet och sedan upp i sanden och busa...
Resultat - Hela huset fullt av sand!!!

Kortis...

Var uppe halv sex i morse och åkte in till Ängelholm med mamma och simmade, ångrade det dock bittert när jag kom ner i vattnet... Fyyyy vad kallt det var!! :S Kom hem igen vid sju och tog med mig vovvarna i i sängen för att sova lite till. "Ah! Vad mysigt!" tyckte Molly, "Ahh!! Här här ju alldeles för varmt, släpp ner mig, genast!!!!" Tyckte Lerina... Hon fick som hon ville och gick och la sig  under köksbordet istället... Jaja... Nu har vi vaknat och fått frukost allihopa, så nu tänkte jag köra lite koppel-träning på Lerina innan jag sätter mig och pluggar. Ikväll blir det ytterligare ett marschpass på F10.

På tal om gården, så väntar vi FORTFARANDE!!!! Tre och en halv månad har vi väntat på besked nu... suck... Idag ska i alla fall mäklaren och ägaren träffas, så vi får se efter det.

Blir en lite längre rapport senare ikväll!


Något lugnare...

Så.... Nu är i alla fall en tenta färdig. Analys av engelsk litteratur.... Ganska roligt när man läser det, men mindre roligt när man ska skriva en tenta om det... :S Återstår en grammatiktenta som blir en salstenta som ska skrivas på lördag. Rolig toch intressant, men så jäädra svårt att man nästan tappar sugen! Hade en rejäl genomgång i skolan igår och Stina och jag ska sätta oss på måndag och ta ett bra ryck. Känns som att det blir dödsrycket där ja! :) På kvällen sen är det marschpass med kåren som gäller... isch... palla!! :P Beslutade i måndags att vi ska göra om vår kontroll (så att vi blir godkända till att göra högvakt och spelningar utomlands) den 17 maj, så nu är det hårdträning som gäller en månad fram tills dess. Yes...

I tisdags började jag på mitt nya jobb som receptionist på campingen i Torekov, First Camp. Var i skolan till klockan tolv och skulle börja jobba klockan ett. Kände mig ganska stressad och lite smått uppjagad och nervös, för det tog lite längre tid än jag hade räknat med att köra dit. Precis när jag svängde in till campingen fem i ett ringer Erik och stackarn fick sig en släng av sleven och jag var nog ganska snäsig mot honom.... Ringde tillbaka när jag kom hem och bad om ursäkt iaf. :) Var egentligen tänkt att jag skulle varit uppe i Stockholm till helgen och hälsat på honom, men i och med tentorna och nytt jobb kände jag att jag inte riktigt hade tid till det. Det får bli en annan gång.

Jobbet gick i alla fall bra. Tror jag i alla fall! Man känner sig så himla trög ibland när man bara traskar efter någon och står och titttar på vad de gör och bara svarar lite "ja" "mm" "nää" ibland... Men som sagt gick det nog bra ändå och idag när jag var där fick jag svara på en del mail och göra några bokningar. Fick också en genomgång av stugorna och kan verkligen rekomendera dem för den som vill ha en liten semester! Riktigt mysiga är de faktiskt och man får ha hund med sig! :D

På tal om hun så går det mesta fortfarande bra med lile vovven här hemma. Ett riktigt litet bustroll är hon och idag när jag lämnade henne ensam i kompistinhägnad en stund lyckades den lilla smartingen så klart klättra över den... suck... Kan man köpa tak till såna någonstans?? :P Lyckligtvis har hon inte provat på det ute i trädgården (som sin kära syster) antagligen för där är en häck ivägen, men det kommer säkert snart det med... Tur att Molly är en sån skvallerbytta!! :D Ska försöka hinna med att ta med Lerina till stranden eller skogen en stund till helgen och träna lite mer med henne, det behövs nog... :P NU ska jag däremot försöka att få henne att äta upp sin kvällsmat. Mat är ingen favorit hos lilla fröken Lerina så hon tar några tuggor och tycker sedan att det får vara bra. Morgonen är ända gången hon äter ordentligt. Knashund!! :)

Ha! Rögle vann precis och gick vidare till elitserien, kul! :D


image57
Knasig, men söt!

Stressad...

Har varit alldeles för trött och stressad för att skriva här på ett tag. Har jobbat för fullt med tentor och lite annat plus att jag har börjat på nytt jobb... :S Tooo much just nu!! Ska försöka skriva lite längre imorgon kväll när jag skickat iväg den ena tentan!

Hoppas att ni har det lite lugnare än vad jag har det!!

Jobb och stranden...

Har varit och jobbat både i går och idag på Golfkrogen. Har varit ganska segt båda dagarna och säsongen verkar inte rikitgt vilja komma igång känns det som. Idag runt tretiden började den nog vakna så smått och det blev faktiskt en liten rusning. Kul! Sånt tycker vi om!  Var nog sista dagen där i dag känns det som, i nästa vecka börjar nya jobbet på campingen i Torekov. Får se vad det kan bli av det! Hoppas det blir lite lugnare, att vara servitris är sliiiitigt för kroppen och jag är så jäädrarns trött och har ont överallt just nu! :S Ska sova ordentligt i natt och sen blir det tentaplugg i morgon. Yes!! :P

Både idag och igår efter jobbet tog jag med mig lille-räven och åkte ner till havet för att gå en runda i skogen och på stranden. Jättekul tyckte Lerina och sååå duktig var hon! Igår var mamma, Ulan och Molly med och idag var det bara jag och Lerina. Hon är faktiskt väldigt bra på att hålla koll på var man är och kommer när jag kallar på henne. Fiiine vovve! :) Lägger in nån bild på henne när hon springer på stranden. :)

image55
Liten hund i full galopp! Frihet!

image56
Vatten e lite läskigt...


Onsdag...

Idag har lilla Lerina varit hos oss i en vecka! :) Nu börjar hon känna sig riktigt hemma och har börjat utforska resten av huset också förutom köket och mitt rum. Idag när jag var i skolan föjde hon med mamma till hennes jobb och låg och sov under skrivbordet hela förmiddagen. Hon fick också hälsa på Sigge och leka lite med honom.

Kom och hämtade henne vid ett när jag kom hem och då gick vi ut i trädgården och lekte med Molly. Moll blev faktiskt lite glad när hon såg att Lerina kom hem, kanske mest för att hon avskyr att vara ensam! :P De börjar bli kompisar ordentligt och har somnat brevid varandra under köksbordet nu. Sötnosar!

Satte mig och gjorde lite läxor i eftermiddags... Har tenta som börjar i morgon och pågår i en vecka så jag hoppas att det går bra. efter maten tog jag med mig Lerina ner till skogen och lekte lite med henne. Hon var faktiskt jätteduktig och sprang lös hela tiden och hade stenkoll på mig och vart jag gick, hejja! :)

Har beställt biljetter till Claes Erikssons (fr Galenskaparna) show C Eriksson solo, och var och hämtade dem idag. Ska gå och se den tillsammans med Erik när han är hemma på min födelsedag, ska bli kul! :)

Dags att förbereda inför morgondagen... Kort skoldag, sen ska jag hemoch busa med Lerina! Hoppas vi får besked om gården också.... Håll tummarna!!

image53
Fiiina! <3

Trött och seg...

Äntligen kan jag logg ain här igen! Har varit något knasigt med bloggen så jag har inte kunnat skriva något på några dagar.

Helgen har i alla fall varit ganska lugn med inte så mycket vettigt gjort förutom en massa valpmys! Hon är fortfarande väldigt snäll, men hon börjar nog känna sig hemma nu och nu börjar hennes busiga sida krypa fram allt mer! Smart litet kryp desutom som redan fattat att hon ska komma när man ropar efter henne! :P Hon har också hittat en ny lekkamrat, min kanin Tiffen. En riktig kanin, ingen gjord av tyg!  Tiffen är dock inom lås och bom och Lerina skuttar runt utanför och skäller på honom. Tiffen är lite trög för han fattar inte att han borde bli rädd utan skuttar glatt efter Lerina och ser ut att tycka det är väldigt roligt!

Efter en så lugn och skön helg kör man så klart på för fullt igen på måndagen... Lerina vaknade så klart vid halv sju så det var bara att gå upp, ge henne mat och sedan satte jag mig för att plugga lite. Satte mig minsann ute i trädgården där det var vindstilla och sol medan Molly, Lerina och Tiffen skuttade omkring på gräset. Riktigt skönt var det! Vid elva kom Stina och vi körde igån med en riktigt ordentlig grammatik repetition... huh... mindre roligt... Ända till kl fem höll vi på och fick faktiskt en hel del gjort.

Efter Stina hade åkt hem var det mat, sedan till Vejby för att hämta Tobbe och Jocke, därefter vidare till F10 i Ängelholm för ett rejält marschträningspass... Det var välbehövligt kan jag ju lugnt påpeka efter att inte ha marschat något på hela vintern och såklart körde vi inte igång så där lite lungt och försiktigt inte... Nä!! Det var fullt ös redan från första stegen och mycket effektiv träning i tre timmar. :S Det plus all grammatik träning under dagen gjorde mig ganska trött ska jag be att få tala om.... :P Kom hem vid halv tio och korrekturläste novellen som skulle lämnas idag och sen var det rakt i säng och sova gott hela natten! Lerina var nog också trött efter all uteaktivitet och sov som en liten gris heeeela natten! *heja!* Hon vaknade inte ens i vanlig tid, halv sju, utan sov gott när min klocka ringde vid sju. Duktig vovve!

Har varit i skolan igen idag och läst en massa poetry, och nu har jag hamnat i trädgården igen med Molly och Lerina. (Tiffen sover nog) Sitter nog kvar här ett tag till, iaf tills det är dags att göra mat! :)

image50
Spelning i Torekov med musikkåren i somras

image51
Tiffen och Lerina

image52
Kom igen då!

RSS 2.0