Ullared




Här har jag och Tobbe varit idag och fyndat! :) Så nu är alla julklappar färdighandlade, invirade och bara ligger och väntar på julafton!



Tisdag

Det har varit mycket i helgen, så därför har det inte blivit några inlägg på några dagar, men nu är vi tillbaka till vardagen igen!

Idag är jag i Halmstad för uppsatsplugg tillsammans med Evelina. :/ Efter det ska vi på examensmöte och få lite information om kommande termin då vi ska skriva examensarbete. Förhoppningsvis ska jag och Evelina skriva detta tillsammans och åka till England för att göra en studie!

Vidare ikväll blir det genrep med Music Hill Band inför vår konsert på torsdag... Spännande! :)


Lerina hos doktorn

Idag var vi med Lerina på djursjukhuset och tog stygnen efter senaste operationen samt fick provsvar. Det visade sig att de inte har hittat fler cancerämnen i hennes juver, och efter att ha röntgat henne för att bekräfta att det inte finns något svar ett par gånger med ett halvårs mellanrum, kan hon därmed friskförklaras! :D <3
Dock tog de tester som visade att hon har en mild allergi mot något, men detta är inget som besvärar henne. :)


Lerina och husse väntar på veterinären


Bildkavalkad

Saker att göra när man är fåtölj-bunden alldeles för många dagar:


1. Sova




2. Sätta sambo och hund i bakarbete





3. Pyssla




4. Spela TV-spel



5. Plugga...
(hade ingen bild på det... )

MEN vad tråkigt det är att ha så ont och inte kunna röra sig ordentligt! Hoppas att det går över snart!


Tråkdag

Denna helgen skulle bli väldigt trevlig med besök hos vänner på fredagkvällen, besök på tivolis julmarknad med familjen på lördagen och bara mys med nya Zelda på söndagen. Men nä - så blev inte fallet!

Istället sitter jag i fåtöljen i vårt vardagsrum, knaprar smärtstillande så mycket jag bara får, och har ändå ont i ryggen så att det känns som att jag håller på att gå av på mitten. :(

Tråkigt!


Tårta till far

Eller nån annan för den delen! Men den här tårtan gjorde jag till min far på fars dag eftersom det är hans favorit!

Budapestlängd

6 äggvitor
3 dl socker
4 msk marsanpulver (för kokning)
100 g hasselnötter

5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 burkar mandarinklyftor

lite mörk choklad eller kakao

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Fortsätt vispa och tillsätt lite socker i taget. Hacka nöterna fint (eller mal dem) och blanda ner dem + marsanpulvret i smeten. Bre ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, grädda i 175 grader, ca 20 minuter. Låt svalna helt. (Jag tyckte att marängen var lite för mjuk när den hade svalnat så jag torkade den i 100 grader varmluft i 10 minuter till.) Vispa grädden och blanda ner vaniljsockret. Bre ut grädden på marängen och lägg på mandarinklyftorna. Spara lite grädde och några mandarinklyftor till garnering. Rulla ihop marängen som en rulltårta och lägg med skarven neråt. Smält chokladen och ringla över, eller pudra med kakao. Spritsa grädde och lägg mandarinklyftor ovanpå.
När jag hade kommit så här långt kom jag på att man kan ju göra den som en annan variant med till exempel chokladmousse och hallon istället för grädde och mandariner... Får nog prova det nästa gång! :)




Fars Dag

Grattis Far på Fars Dag! :) <3

Eftersom jag är ganska dålig (läs: helt värdelös!!!) på att hålla ordning runt mig när jag gör nånting ser mitt kök just nu ut som kriget... Igår gjorde jag middag till hela familjen och förberedde för kvällens fika, så förmiddagen idag ska ägnas åt att städa och diska undan allting. :) Efter det ska vi ner till farfar en stund på eftermiddagsfika, och ikväll ska vi töser ordna middag till vår far här hemma. På menyn står:

Förrätt: Toast Skagen
Huvudrätt: Black & white
Efterrätt: Budapestlängd

Smaskens!

Ha en trevlig Fars dag och fira era pappor ordentligt!


Nån som vill komma och hjälpa till?? :P


Lördagsmys!

Eftersom det är Fars dag imorgon, har jag bakat en av min fars favoritkakor till fikat imorgon. Det blir många av dem, så då det gör inget att man provsmakar ett par stycken kvällen innan... :) Så har ni inte kommit på vad ni ska ge till er far imorgon, ge honom en ask med såna här kakor, det går säkert hem!

Twin-Cam Cakes
ca 30 st

200 g mandel
200 g florsocker
3 äggvitor

75 g smör
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Börja med att skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret, vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner mandelblandningen. Klicka eller spritsa ut smeten till små toppar, ungefär stora som en 5-krona i diameter. Grädda 10-15 minuter, 175 grader. Kolla så att de inte får för mycket färg!
När kakorna svalnat, ska de läggas ihop två med smörkräm mellan. För att göra smörkrämen:
Ta ut smöret i god tid så det hinner bli mjukt, blanda det sedan med övriga ingredienser och vispa ihop det ordentligt. Ta därefter en av kakorna, bre lite smörkräm på den och tryck fast en annan kaka ovanpå.


Grattis Julia!

Som klarade sitt körkort i tisdags! :D


Lerina

Igår var vi på Djursjukhuset i Helsingborg med Lerina. För ett tag sedan fick hon en knuta på magen, vilket visade sig vara en juvertumör. Den opererades bort, men eftersom den visade sig vara elakartad fick vi rådet att operera bort hennes två nedersta juver för att minska risken för spridning. Denna operation var alltså vad som gjrdes igår, så just nu har jag en liten vovve som har väldigt ont och tycker väldigt synd om sig själv här hemma. Operationen gick för övrigt bra, och har bara såret läkt, så hoppas vi att allt har löst sig sedan och att där inte finns något kvar!



Lerina som valp - sötast!!



Stoltast!


Lerina & Disa


Varning för farligt goda kakor...

Jag gillar att kolla runt lite på olika matbloggar, och häromdagen hittade jag ett recept på Chocolate Chip Cookies hos heavenlycupcake.se som jag provade... Mums! Riktigt goda, med massor av choklad!

Ultimate Chocolate Chip Cookies
ca 20 st

225 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 2/ 3dl farinsocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
450 g choklad

Mixa samman det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll i reseten av ingredienserna och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen. Skopa upp deg med en glasskopa, eller rulla degen till golfbollsstora bollar och lägg ut på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du för över dem till ett galer för att svalna av helt. Jag gräddade mina i 17 minuter och de blev precis lagom sega. :) Tänk på att inte lägga dem för nära varandra på plåten eftersom de flyter ut ganska bra och blir rätt stora! :)




Halloween Run & Sovrum

Igår var jag och jobbade för campingen. Där var höstmarknad och ett halv-maraton som sprangs mellan Torekov och Båstad, och jag och Sarah från campingen var där och informerade lite om First Camp i Torekov. Det var faktiskt en trevlig tillställning och där var ganska mycket folk.





Och nu har vi också gjort klart sovrummet! :D Här kommer en bildkavalkad på det:


Före





Förbereda... Snygg lampa! :)



Tobbe målar...



Sätta upp hyllor...




Spika lister...



Stök överallt... :/



Färdigt!!!!



Jag tyckte i alla fall att det blev himla bra! :)


Fredagsmys!

Tänkte att jag skulle dela med mig av ett recpet på en av de godaste kakor som finns! :) (Inga höga förväntningar här nu va? :D) Den här kakan åt jag första gången när jag var i England och jobbade som au-pair. Mamman i den familjen stod aldrig i köket förutom den gången då hon gjorde den här kakan, och jag var bara tvungen att be om receptet! Från början är den gjord som en sockerkaka, men den här gången gjorde jag om det till muffins, och det blev inte alls fel heller!

Chocolate Chip Banana Muffins
12 st stora muffins


80 g smör
100 g socker (ca 1.5 dl)
2.5 dl mjöl
en nypa salt
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
2 ägg
1 stor mogen banan
Hackad choklad efter önskemål (Jag hade ca 150 g till detta recept, och det blir ganska mycket choklad :P)

Börja med att mosa bananen ordentligt. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt smöret. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och rör sedan ner i smöret, blanda väl så det inte blir några klumpar! Rör ner äggen i smeten, ett i taget. Blanda till sist i den mosade bananen. Här kan du sedan välja om du vill blanda i den hackade chokladen direkt ner i grytan, eller strö den ovanpå muffinsen innan de gräddas. Jag blandade hälften i smeten och strödde hälften ovanpå, så får man lite choklad hela tiden! :)
Grädda muffinsen i 175 grader varmluft, 15-20 minuter. Känn med en sticka så att smeten är klar. Om man vill göra sockerkaksvarianten, alltså i en stor form; dubbla receptet och häll i en smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader (ej varmluft!) i 30 minuter, sänk därefter temperaturen till 150 grader och låt stå inne 30 minuter till. 

Perfekt liten (!) kaka till fredagsmyset!

 

Hipp Hurra!

För Julia som idag klarade sin uppskrivning till körkortet! :D

Jag och mamma körde med henne till Helsingborg i morse där hon skulle skriva, och efter det körde vi en sväng till IKEA och införskaffade lite saker till sovrummet. Det blev de där skåpen att sätta ovanför huvudändan på sängen som jag skrev om igår, dock utan dörrar eftersom de ingte hade några hemma (trots att det stod på Internet att de hade det...!) så det får kompletteras en annan dag!

Nu ska jag ägna kvällen åt tentan, och hela dagen imorgon blir till att åka till Halmstad och plugga med Evelina.


Bara körningen kvar...!


Ha en trevlig kväll!

 


Sovrumsrenovering

Eftersom jag denna vecka har tentavecka, innebär det ju då att allt annat är mycket viktigt och mycket roligare att göra just nu, till exempel renovera sovrummet!

Förra julen bestämde vi oss för att flytta våra väggfasta garderober från ena sidan av sovrummet till den andra, eftersom vi vill ha en större säng och inte fick plats med den om vi inte flyttade garderoberna. Detta gjordes, men i och med det, var taket, golvet och väggarna där garderoberna stått inte likadana som i övriga rummet. Jag vet faktiskt inte varför det inte gjordes iordning i samma veva, men så blev det inte. Så i typ 10 månader har vi använt ett sovrum med obehandlad vägg, trasigt golv och en del paneltak och en del gipstak, så just denna vecka var det väl då alldeles utmärkt att fixa detta!! :D Not! Det var faktiskt inte min idé, utan sambons och jag behöver visserligen inte göra så mycket, men jag vill ju hjälpa till och det är mycket roligare att fixa med sovrummet och leta nya saker än att skriva tenta. :)  

I alla fall... Eftersom vi har ett så pyttigt sovrum, (ca 217 x 350 cm) Kan vi aldrig få för lite förvaringsutrymme! Så i och med renoveringen av sovrummet nu, tänkte vi sätta upp förvaring ovanför huvudgaveln på sängen typ som den här:


Bild från ikea.se

Fast med luckor över alla skåpen, där man kan förvara typ lakan, handdukar, dukar och sånt! Jag gillar Ikeas många smarta förvaringslösningar, det är perfekt när man bor trångt!

Så från det här:


Ni ser taket med gipsskivor precis ovanför sängen istället för panel och en massa hål i väggen på vänster sida av sängen. Golvet syns inte på bilden, och inte heller alla märken i väggen ovanför huvudgaveln som är dolda av ett lakan. :)

Hade vi tänkt göra nåt sånt här:





Jag vet, det är kantiga kuddar osv... Men jag tror det kan bli ganska bra när det är klart! Återkommer med bilder på resultatet! Under de nya förvaringsskåpen ovanför huvudändan tänkte jag att man kunde göra något skoj på väggen, typ skriva något, fondtapet eller en stor bild... Något förslag? :) Golvet, väggarna och taket kommer att vara vita.

Nu får jag nog återgå till min tenta... :)


RSS 2.0