Lördagsmys!

Eftersom det är Fars dag imorgon, har jag bakat en av min fars favoritkakor till fikat imorgon. Det blir många av dem, så då det gör inget att man provsmakar ett par stycken kvällen innan... :) Så har ni inte kommit på vad ni ska ge till er far imorgon, ge honom en ask med såna här kakor, det går säkert hem!

Twin-Cam Cakes
ca 30 st

200 g mandel
200 g florsocker
3 äggvitor

75 g smör
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Börja med att skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret, vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner mandelblandningen. Klicka eller spritsa ut smeten till små toppar, ungefär stora som en 5-krona i diameter. Grädda 10-15 minuter, 175 grader. Kolla så att de inte får för mycket färg!
När kakorna svalnat, ska de läggas ihop två med smörkräm mellan. För att göra smörkrämen:
Ta ut smöret i god tid så det hinner bli mjukt, blanda det sedan med övriga ingredienser och vispa ihop det ordentligt. Ta därefter en av kakorna, bre lite smörkräm på den och tryck fast en annan kaka ovanpå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0