Ängelholms station en tidig morgon...
Ängelholms station en tidig morgon... hur många morgnar har jag inte spenderat här?? Men denna gång är det en betydligt trevligare anledning än att åka till skolan; efter många dagars intensivt arbete ska jag åka till Köpenhamn!! Och efter det ska jag försöka ta fatt i bloggandet igen. :)
Hääästarna :)
Dessa bilder tillägnas Julia som just nu är på Irland i 3½ vecka och gör praktik...
Starlight
Champis njuter av solen
Staren igen :)
God Morgon!
Nu kommer snart Jenny hit för att äta frukost och författa lite text till ett par melodier som min far har gjort, ska försöka hinna plugga lite efter det och sedan bär det av till skolan. Härligt soligt väder det är idag, synd att man inte hinner vara ute något :(
Utflykt nr 2...
Vi gick först i skogen i ca en timme då hundarna fick vara lösa och sprang som tokar upp och ner i alla backarna, sötnosar! Sen hittade vi en lägerplats där vi slog oss ner och tände grillen (!). Jag är inte så förtjust i korv så vi hade med oss kycklingfilé (nårra korvar till vovvarna var med förstås!) i tunna skivor som vi åt i tunnbröd med sallad och baconost - mycket gott!! :)
Grillen tänd, i bakgrunden: en isbelagd sjö, vackert!
En glad, trött och korvsugen liten näsa!
Två vovvar som har fullt upp med att undersöka den nya terrängen
Knasiga vi! <3
Finaste Räv!
Utflykt...
Tobbe rullar fram stubbar att sitta på
Stark sol! :)
Hmm...
Det blåser så mycket ute så att min säng vibrerar... Lite läskigt faktiskt! Natti natti!
Väntan...
Vaar e mamma??
Å! Jag tror jag ser henne!!
Tobbe spelar...
... Musse Pigg
Champis letar mat
O nu kom mamma!! Fast med mamma kom regnet, så promenaden får vänta lite... :)
Studio...
Klipp & Klistra...
Fokuserad luftgitarrist... :)
Busy weekend...
I fredagskväll hade vi fredagsmys med tacos och cupcakes som jag bakade på eftermiddagen. Vi hade en liten "hejdå-kväll" för Ulan som skull åka till Irland dagen efter.
Kl 5 på lördagmorgonen körde mamma Ulan och hennes kompis till flygplatsen. De ska vara borta i tre och en halv vecka och göra praktik på ett stall på Irland, väldigt spännande och roligt för dem! De har faktsitk startat en liten blogg om det hela och den hittar ni här.
Jag själv gick upp vig nio-tiden och begav mig sedan ut i musikrummet med far, Kent och Jenny för att ägna merparten åt dagen åt att spela in. :) Väldigt roligt! Kvällen ägnades i soffan tillsammans med Tobbe, tre hundar, massa god mat och melodifestival.
Idag har jag jobbat mellan 9-15. Efter det var jag och far i musikrummet igen för att redigera lite och nu har jag precis kommit in. Är fruktansvärt trött i ben och fötter efter jobet idag, springa omkring och bära på saker sliter på kroppen... Blir en lugn kväll och imorgon blir det till att plugga... Yää!
Waters of March...
Lyssnar samtidigt på Art Garfunkels Waters of March, passande! Finns en svensk version på den som jag nästan tycker är bättre med Lisa Nilsson och Svante Thureson, fast den har fått titeln solen i maj så den får vänta lite! :)
Mini-cupcakes med blåbär och vit choklad-frosting
Spännande väder... Det har dessutom börjat snöa nu igen... :S
Bakat...
Var inne och kikade på linneasskafferi och hittade ett recept på fyllda bullar som såg spännande ut. Provade att baka dem idag och de var väldigt goda!
Smaskens!
Parmesanfyllda bullar
50 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl olivolja
en rejäl nypa salt
cirka 10 dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en degbunke, slå på vatten, olivolja och salt. Rör tills all jäst har lösts upp.
Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta degen kraftigt under 10 minuter. Täck med bakduk eller plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek.
Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta snabbt igenom den, tillsätt ev lite mera mjöl om degen känns för lös. Forma till 20 stycken bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i crika 30 minuter.
Fyllning till ostbröden:
50 g smör
1 msk olivolja
100 g parmesanost
ett par kvistar färsk timjan
flingsalt
Rör smöret mjukt tillsammans med olivoljan. Riv parmesanosten fint och tillsätt den, repa av timjan och rör i det i smöret. Ha sist i saltet.
Gör en fördjupning i varje bröd med hjälp av fingret, klicka i lite smaksatt smör i varje grop. Strö lite extra riven parmesanost över bröden innan gräddning.
Grädda i 220 grader i cirka 20 minuter eller tills bröden fått färg.
Bullarna var goda att äta som de var, men kan tänka att de passar väldigt bra till någon typ av soppa eller kanske på en buffé? :)
Godmorgon!
Gjorde iordning min skrubbdörr för någon v...
Gjorde iordning min skrubbdörr för någon vecka sedan. Tidigare var den bara slät, begie och tradig, men eftersom vi har lite Englandstema i rummet tänkte jag att det kunde vara fräckt att göra dörren till en telefonkiosk. Jag blev väldigt nöjd med resultatet!! :-)
Nystart...
Kan börja med att lägga upp en bild på Lerina och Disa. Disa är vårt senaste tillskott i flocken fast hon har redan hunnit bli två år... Det var ett tag sedan jag bloggade här ja!
Disa & Lerina