Bakat...

Var inne och kikade på linneasskafferi och hittade ett recept på fyllda bullar som såg spännande ut. Provade att baka dem idag och de var väldigt goda! 

 


Smaskens!


Parmesanfyllda bullar

50 g jäst
4 dl vatten
1/2 dl olivolja
en rejäl nypa salt
cirka 10 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en degbunke, slå på vatten, olivolja och salt. Rör tills all jäst har lösts upp.
Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta degen kraftigt under 10 minuter. Täck med bakduk eller plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek.
Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta snabbt igenom den, tillsätt ev lite mera mjöl om degen känns för lös. Forma till 20 stycken bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i crika 30 minuter.

Fyllning till ostbröden:

50 g smör
1 msk olivolja
100 g parmesanost
ett par kvistar färsk timjan
flingsalt

Rör smöret mjukt tillsammans med olivoljan. Riv parmesanosten fint och tillsätt den, repa av timjan och rör i det i smöret. Ha sist i saltet.
Gör en fördjupning i varje bröd med hjälp av fingret, klicka i lite smaksatt smör i varje grop. Strö lite extra riven parmesanost över bröden innan gräddning.
Grädda i 220 grader i cirka 20 minuter eller tills bröden fått färg.



Bullarna var goda att äta som de var, men kan tänka att de passar väldigt bra till någon typ av soppa eller kanske på en buffé? :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0