Feb. 28, 2012

Kaka, någon? :)

Finaste Tobbe har bakat kärleksmums - kolla vad han kan! ;) Han fyller år på söndag, och eftersom jag har dåligt med tid att baka till helgens kalas fick han göra det själv - och det blev väldigt bra (och gott... :P)



Kärleksmums
Kaka:
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1½ dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4½ dl mjöl
½ tsk salt

Glasyr:
50 g smör
3 msk starkt kallt kaffe
1½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Kakan:
Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao, mjöl och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Häll i det smälta smöret och mjölken, vänd därefter försiktigt ner de torra ingredienserna. Häll ut smeten i en braspanna och grädda i 200 grader i 20 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt innan du börjar med glasyren.
Glasyr:
Smält smöret och låt svalna. Häll i kaffet och vispa sedan ner de övriga ingredienserna till en slät smet. Häll/bre ut glasyren på kakan och strö över kokos, flagad rostad mandel, strössel eller annan valfri topping. Skär kakan i fyrkanter.

I skolan är det full rulle med föreläsningar och skrivande. Jag och Evelina skickade in en planering över vårt examensarbete idag, vilket kändes väldigt bra. Vi ska skriva om vilka traditioner det finns inom engelskundervisningen i några skolor här i Sverige, och om eleverna upplever att de tycker att den undervisning de får i skolan täcker det behov de har av att använda språket. Låter säkert hiskeligt tråkigt för de flesta, men vi tycker att det ska bli väldigt intressant! :)


Feb. 27, 2012

Lite avbrott har det visst blivit eftersom jag har haft influensa... :S Missade därmed de sista dagarna på praktiken som jag måste försöka ta igen nu i veckan.
Praktiken gick annars bra. Har insett att det handlar otroligt mycket om att lära känna eleverna och ha en relation med dem för att det ska bli bra. Kände efter min senaste praktik att jag inte vill göra det här, men nu känns det bra! :)

Veckorna som följer kommer att bli intensiva. Dubbelt uppsatsskrivande, kurs i Vetenskaplig teori och metod (...) samt jobb på campingen. Men det ska nog bli bra det med. Sista helgen i mars åker vi ju till London med Evelina och Per! :D
Kan för övrigt tala om att jag skaffat en ny dator. Den andra jag hade började ge upp - trasig CD-läsare, trasig kamera, lossnat chassi och ofrivillig avstängning, så det var dags att skaffa en ny.

Ja, totalt meningslöst inlägg, men jag ville väl mest tala om att jag inte glömt bort bloggen och att jag kommer att börja skriva lite mer i den nu är tanken. :) Just nu sitter jag och lyssnar på gamla melodifestivalenlåtar i skolan och väntar på Evelina - idag blir det skrivning och planering inför examensarbetet!


Feb 12, 2012

Busar i snö = Lycka! :D




Feb 06, 2012

Jaha, min handledare är sjuk idag igen, och den andra mentorn för hennes klass är också sjuk. Jag ska alltså hålla i mentorstiden själv... Detta fick jag reda på nu, och mentorstiden börjar om en kvart... Spännande! :)

Vad sjutton ska de göra då??? :S

Feb 05, 2012

Söndagsmys med Tobbe och Räven:


Feb 05, 2012

Söndagsmys! Sov länge, åt frukost med hela familjen, städat och sorterat papper och nu sitter jag i soffan och har förberett lite inför kommande uppsatsskrivning.

Veckan på skolan har gått bra. Har fått lite fria händer och ta ansvar för klassen utan att min handledare var i klassrummet (fanns såklart tillgänglig i fall det skulle vara nåt), vilket faktiskt gick väldigt bra. Det känns tryggt att eleverna faktiskt lyssnar till mig och inte vänder sig till sin ordinarie lärare. Börjar också känna eleverna lite bättre nu, vilket så klart underlättar en hel del. :) Bara två veckor kvar nu - tiden går fort när man har mycket att göra! Speciellt när man är så ovan vid det man gör att man somnar på soffan direkt man kommer hem om dagarna för att man är så trött i huvudet :)

I vilket fall som helst, känns det himla skönt att känna att det är HELG! Ända sedan jag började plugga på högskolan har jag inte riktigt haft den känslan eftersom jag bara har haft lektioner två dagar i veckan och varit hemma så mycket. Desutom har man hela tiden skolan och pluggandet någonstans i bakhuvudet så att det aldrig känns som att man är ledig - det kände jag däremot i fredags - fantastiskt! :)

Nu ska jag nog ta och baka något. :)

Trevlig söndag!

Feb 01, 2012

Har alldeles precis haft besök från högskolan här på min praktik. Det brukar vara så att en lärare från högskolan kommer ut och kollar oss lärarkandidater; sitter med under en lektion och diskuterar vad vi gjort, vad vi tycker, hur det går osv efteråt - och han som besökte mig har alltså alldeles nyss varit här.

Det kändes helt OK att ha besök, och jag tror att det gick bra. Han sa inte så mycket - ska man tolka det som bra eller dåligt? : / Min handledare här på skolan tyckte i alla fall att det gick bra, så jag går på det! :)

Nu ska jag planera inför satsdelsgenomgång imorgon... Någon som har idéer på hur man kan introducera detta (inte så) intressanta ämne på ett (väldigt) intressant sätt? :P

RSS 2.0