Feb. 28, 2012

Kaka, någon? :)

Finaste Tobbe har bakat kärleksmums - kolla vad han kan! ;) Han fyller år på söndag, och eftersom jag har dåligt med tid att baka till helgens kalas fick han göra det själv - och det blev väldigt bra (och gott... :P)



Kärleksmums
Kaka:
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1½ dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4½ dl mjöl
½ tsk salt

Glasyr:
50 g smör
3 msk starkt kallt kaffe
1½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Kakan:
Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao, mjöl och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Häll i det smälta smöret och mjölken, vänd därefter försiktigt ner de torra ingredienserna. Häll ut smeten i en braspanna och grädda i 200 grader i 20 minuter. Ta ut kakan och låt svalna helt innan du börjar med glasyren.
Glasyr:
Smält smöret och låt svalna. Häll i kaffet och vispa sedan ner de övriga ingredienserna till en slät smet. Häll/bre ut glasyren på kakan och strö över kokos, flagad rostad mandel, strössel eller annan valfri topping. Skär kakan i fyrkanter.

I skolan är det full rulle med föreläsningar och skrivande. Jag och Evelina skickade in en planering över vårt examensarbete idag, vilket kändes väldigt bra. Vi ska skriva om vilka traditioner det finns inom engelskundervisningen i några skolor här i Sverige, och om eleverna upplever att de tycker att den undervisning de får i skolan täcker det behov de har av att använda språket. Låter säkert hiskeligt tråkigt för de flesta, men vi tycker att det ska bli väldigt intressant! :)


Kommentarer
Postat av: Sandra, Villa Ängelsbäck

Ja tack ;)



Åhh, får flash back från det där examensarbetsskrivandet! Hehe ämnet lät kanske inte så spännande :) men säkert viktigt!



Lycka till!

2012-03-01 @ 21:05:27
URL: http://angelsback.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0