Jan.30, 2012

Ursäkta min dåliga uppdatering! Att vara på praktik som motsvarar ca 75% lärartjänst tär på en när man inte är van vid det! Det börjar lätta upp lite nu eftersom jag har hyfsat klart för mig vad jag ska göra resten av tiden. Har precis gått in på tredje veckan av fem, så det börjar redan bli dags att avsluta de projekt jag dragit igång, vilket känns väldigt märkligt... :S

Imorgon blir lite spännande, för då ska jag vara med på ett föräldramöte. :) Ska bli intressant att se hur det går till från "andra sidan"  :)

Ska försöka uppdatera lite mer frekvent här nu när jag inte har så mycket att göra längre!


Jan. 22, 2012

Så var den första veckan på praktiken avklarad, med både lite ups och downs. det är väl egentligen inget att hänga upp sig på eftersom det förmodligen alltid är så bland alla lärare, men vissa saker kunde gått bättre. Å andra sidan gick vissa saker bättre än förväntat, så det blir väl plus minus noll då! I veckan blir det tuffare då jag ska hålla i en 75% tjänst själv. I veckan som gick var det ca 50%, så det blir något mer, men förhoppningsvis går det också bra. :)

Helgen har ialla fall varit bra! I fredags efter praktiken körde jag och Tobbe upp till Smålandsstenar för att hälsa på Evelina och Per - vilket var väldigt trevligt! :) Det är roligt att träffa skolkamrater som man trivs bra med utanför skolan någongång. Besöket blev inte precis sämre av att vi bokde en långweekend till London 29mars - 1april! :D Tanken var att jag och Evelina skulle göra en del av vårt examensarbete på en skola i London, men det verkar som att det blir svårt att genomföra så vi fick ändra vår frågeställning och hålla oss i Sverige. Att inte åka till London tyckte vi var hemskt tradigt, så vi bokade in en liten semesterresa själv istället! :) Så det ska bli väldigt roligt!

Eftersom vi inte var hemma från Smålandsstenar förrän nästan 3 i lördagsmorse, blev det inte mycket av lördagen; lite tvätt, lite läsning och en hel del Sims. :)  Idag har jag och far spenderat nästan hela dagen ute i musikrummet där det har redigerats och spelats in sångstämmor, med undantag för en promenad med mamma och vovvarna. Kvällen har ägnats åt att förbereda nästa veckas praktik... :)



Vem hittar billigaste och bästa flyget och hotellet?? :)


Snöat har det minsann också gjort i helgen :)


Praktik

Ja, då var den igång, den där praktiken, och jag har nyss avklarat min första lektion.

Gick igenom krönika med niorna, det blev en hiskeligt nervös uppstart, men annars gick det ganska bra och klassen var OK. Bara 23 dagar kvar då... :P

Resten av dagen blir att hänga med och titta och lära vilket känns som en lagom start. :)


Statusuppdatering

Jodå, jag hann faktiskt med allt idag! Nästan i alla fall... Uppsatsen blev färdigläst, kakorna blev bakade och jag och mamma kom iväg till Helsingborg. Det som inte blev av var promenaden med vovvarna, för just då kom min faster på besök med sin nya valp. :) Lerina blev jätteförtjust i valpen och lekte med den i nästan en timme. Så söta var de! <3 Nu blir det soffan med Sims och kaksmakprov, sedan blir det countrygala från Nashville!

Trevlig kväll!


Alla kakorna - längst hit ligger Ultimate Chocolate Chip Cookies, har ni inte provat dem så gör det! I övrigt blev det Hallongrottor, Chokladsnittar samt några stora och några små Blåbärsmuffins.



Lerina leker med cavaliervalpen Leia - Sötaste! :)


Bloggtorka

ja, det har visst blivit det. Har haft fullt upp med uppsatsen och annat smått och gott. Men nu är uppsatsen äntligen skickad! :) Yei!  På måndag väntar opponering, så tills dess ska jag läsa igenom en annan uppsats som ska kommenteras. Det tar tid det där, det är ju inte bara att läsa igenom, utan den ska lusläsas, reflekteras över och kommenteras. Har gjort drygt hälften, och ska sätta mig och få den klar idag tänkte jag. Ska försöka hinna med kakbak inför grannbesök imorgon, promenad med Lerina, och en tur till Helsongborg med mamma också. :)

Imorgon väntas planering inför praktik, för på tisdag börjar en fem veckors sådan på högstadiet här i Förslöv. Känner mig inte alls säskilt taggad eller redo för det, men hoppas att det blir bättre när jag väl kommer dit. Jag har ju trovts väldigt bra där tidigare.

Nähä, ska jag hinna med allt ovan får jag nog sätta igång! Ni kan titta på Lerinas sköna sovstil så länge :)




2011

Detta fenomen verkar ju vara himla populärt i olika former, så här kommer en liten snabbgenomgång av vad som hände under mitt 2011:

Vi hade de första Spelningarna med bandet



Vi renoverade klart sovrummet



Jag och mamma gjorde Mentalbeskrivning av vovvarna, vilket var väldigt intressant och roligt!



Lerina fick blev sjuk, vilket innebar ett halvår av oro, diverse undersökning, operationer, konstatering av cancer, och slutligen friskförklaring!



Köpenhamn med Carina,
en vän jag trivs mycket bra med och träffar väldigt sällan, så det var väldigt roligt att genomföra denna resa! Nästa år blir det nog Stockholm! :)


Högvaktsspelning i Stockholm, med Ängelholms Hemvärnsmusikkår



Jag och mamma var på Hundsemester i Gränna, vilket var otroligt mysigt - det ska vi göra om!




2012 blir ett år som är svårt att förutsäga, men jag hoppas i alla fall att det ser ut ungefär så här:

Slutpraktik, som går bra

Examensarbete med studiebesök i London

(om inte studiebesöket i London går att genomföra, hoppas jag istället för resa dit med Tobbe, Evelina och Per!)

Examen!

Sista sommarjobbet på campingen

Utbildning och jobb i London till hösten.

Vi får väl se vad som händer!

RSS 2.0