Trött vovve...

Blir ett kort inlägg här, var bara tvungen att lägga in en bild på Lerinas nya sovplats. Det är ju jobbigt att vara ute, så då slocknar man precis innanför dörren... Just där matskålen råkar stå! :) Så matglad som hon är valde hon väl just denna plats med vilje för att inte missa någon mat! :P

image48
Lerina somnat med huvudet i matskålen!

image49
Sötnos! :D

Hundbestyr och födelsedagskalas...

Vilken underbart söt och fin vovve vi har fått hit! Tack Annika! :D Ju mer jag lär känna henne ju mer funderar jag över det där med "terror twins". Det känns som Marie fick "terror" och jag fick "twins" :P Skämt å sido, men jag får inte alls i hop det att hon skulle vara en terror, hon är kanske fortfarande i chocktillstånd! Här hemma är hon nog den lugnaste valp jag någon gång stött på och faktiskt väldigt förståndig.

Molly tycker fortfarande inte alls om henne och vägrar att knappt ens titta på henne. Lerina, söt och klok som hon är, struntar fullkomligt i Molly då och går och hämtar sin leksakskanin eller går ut och skäller på Tiffen och Simba, de riktiga kaninerna i trädgården! Dock är hon inte så duktig på att förstå det där med vad tidningar är till för så en del olyckor händer förstås!

Mamma hade storstädningsbestyr innan idag och när dammsugaren kom igång var vovven rätt var det var bara borta! :O Eftersom hon bara får vara  i köket och på mitt rum, kunde hon ju inte ha kommit så långt... nä... just det... Hon syntes inte någonstans men sedan hittade jag henne längst in under min säng där hon satt och tyckte synd om sig själv! :) Stackarn! Föresten ska hon få heta Lerina i fortsättningen, det passar bra till henne.

Trots att detta lilla kryp numera finns i huset och tar mycket uppmärksamhet har jag och Stina faktisk varit riktigt duktiga och gjort färdigt både alla litteratur och uttalsövningarna idag... Hejja oss! På måndag blir det stor grammatikrepetition... mindre roligt förstås, det blir nog många vovve-pauser då!

Tidigare ikväll var vi nere hos farfar som fyllde 82. Både Molly och Lerina var med, och Lerina charmade alla så klart!

Far ringde minsann till mäklaren i går igen förresten.... Vi får antagligen besked i nästa vecka om det blir av med flytt eller inte.... :S Håll nu tummarna för att det blir av!!!

image46
Molly och supercoole Tiffen

image47
Räven och hennes favvisleksak!

Hundäventyr...

Inte skrivit på ett tag nu heller... skärpning! Har dock ursäkter med att jag har jobbat hela helgen och haft en massa annat att göra!

Imorse var det skolan igen... Efter en något långtråkig grammatik lektion bar det av till Bjärnum. I Bjärnum skulle jag hämta Lerinas pappa Eros som hade varit på utställning i Stockholm (champion minsann!!!) och efter en smärre diskussion med GPSen huruvida vart väg 117 ligger, hittade jag minsann dit utan några problem. Eros var hur cool som helst och hoppade snällt in i bilen och la sig ner utan att säga ett pip. Lite skillnad där från en viss Molly här hemma... Hrm...

Körde därefter till Ängelholm för att hämta mamma och Julia och sedan åkte vi ner till Dalby. Eros blev nog glad över att komma hem, men visade inget större intresse för Annika den stackaren! I alla fall hade vi en lite Lerina-vovve med i bilen på vägen hem, och jag måste säga tt hon var ganska lik sin pappa och tog det hela med ro. Hon låg mest och sov hela vägen annars tittade hon ut genom fönstret lite.

Väl hemma släppte vi först ut henne i trädgården en stund. Man kan nästan tro att det lilla krypet aldrig sett gräs förut som hon skuttade omkring! Jag började nästan misstänka att jag hade fått hem en kanin med tanke på vilka hopp och skutt hon gjorde! Otroligt söt var hon i alla fall, och ville absolut inte följa med in!

Fick i alla fall in henne till sist så att hon fick träffa Molly. Jättekul! tyckte Lerina, mindre kul tyckte knas-Molly. Molly var mest rädd och tyckte nog att vi skulle köra ner med henne till Dalby igen. Hon vänjer sig säkert, vi får ta det lite succesivt. Lerina har i alla fall hoppat omkring hör nu några timmar och börjar känna sig hemma i köket i alla fall. Roligast är ändå att vara ute och skutta men det blir man trött av så nu har hon slocknat mitt på köksgolvet!

image42
Coole Sir Eros i bilen, fin han är!

image43
Liten vovve i bilen, glad i alla fall!

image44
Lerina och Molly

image45
Såå söt!

Helg...

Hela veckan har visst bara försvunnit utan jg har hunnit me att skriva något alls... Hoppsan! Får väl försöka göra en liten sammanfattning.

I måndags var jag ute hos Stina en stund på dagen och fikade och pratade lite. Egentligen skulle vi nog plugga, men det glömde vi bort... :P På kvällen var det musikkår och stämrep, vilket gick bra fast jag egntligen borde träna lite mer. Men det blev mycket marscher och det köndes att det behövdes för efter att inte ha rört dem på hela vintern behövde de friskas upp litegrann.

Tisdagen var nog ganska intetsägande för den minns jag inte mycket av. Jo, var i skolan och skulle diskutera en bok som vi skulle ha läst. Eftersom jag inte kom på att jag skulle ha läst den boken förrän dagen innan måste jag erkänna att jag inte hade jättemycket koll. Å andra sidan hade de andra i gruppen läst den men inte hade de mer koll för det så diskussionen uteblev. Vi satt istället och pratade om lärarna, mycket mer givande!!

På onsdagen var det grammatik som gällde... Eller skulle gälla i alla fall. När vi kom till skolan på morgonen fick  vi höra att vår lärare hade fått en latte över sig och därför inte kunde komma till skolan.... okej.... Jag frågade inte mer. Jag och Stina tyckte att då skulle vi vara duktiga ändå och gick in och satte oss i ett litet grupprum för att plugga lite själv. Det gick bra i ungefär fem minuter tills Brian kom dit och frågade vad som hände och undrade varför vi inte hade någon lektion. Vi förklarade och Brian undrade om han kunde sitta där med oss och plugga också ett tag eftersom hans buss inte gick på tre timmar. Inget konstigt med det och vi satt där och pluggade i fem minuter till tills Martin kom in. Samma visa igen; förklara och sedan satte han sig också där för att plugga. Nu blev det dock mestadels prat och lite mindre pluggande. Sist men inte minst kommer Jocke in och då tog pratet över helt! Vi satt där en halvtimme till innan jag och Stina tyckte att vi lika gärna kunde åka hem eftersom vi inte fick något gjort ändå!

På torsdagen var vi med hästapållen på Huntley igen. Denna gången gick det ganska smidigt faktiskt. Julia hade rustat med både hingstkedja och träns så hästen var from som ett lamm ungefär. Tills han skulle gå in i transporten vill säga. Inget maraton runt hagen förstås, men dock lite trilskande och envishet innan vi efter en 20minuter fick in honom i transporten. Väl på Huntley gck allt bra och hästen fick nytt gips och blått bandage och vi kunde åka hem igen. Efter mer trilskande och steppdans i transporten, kom hästen hem igen och fick gå ut i hagen till sina kompisar som han inte har fått träffa på nästan två veckor. Då var hästen glad! :)

Fredags hände inte mycket annat än att jag och Sofia satt och tittade på gamla barnprogram på förmiddagen och sedan åkte vi och handlade på eftermiddagen med mamma. Mycket lyckad handle-tur det där... Eller inte! Vi glömde ungefär hälften... :P

Igår var jag med mamma, Sofia och Julia på utflykt i Malmö. Först  var vi i ett stort byggvaruhus och köpte kaninhage till Tiffen och Simbabwe. Nu kan de få komma ut och hoppa runt lite på gräset. Efter det körde vi till en tygaffär och köpte lite tyg som jag ska göra kuddar av till min säng och sedan åkte vi till det huvudsakliga målet; Malmls internationella hundutställning. Oj, vad många vovvar! :D Var väldigt kul att titta på lapparna och se hur olika de kan vara. Tror jag fått ett hum om hur min lilla vovve kan komma att se ut som vuxen, och det blir säkert bra! Traskade runt och tittade lite på alla hundar och deras mattar och hussar och såg också när de tävlade i agility. Det fick mig mest att tänka på Mimsan och när vi höll på med det när hon var yngre, fiiine Mimsa tyckte att det var jättekul! Saknar henne såååå mycket, men på något sätt tror jag ändå det kan underlätta lite när jag får hem valpen. Hittade ett koppel, ett gosedjur och en pipleksak till valpen som hon ska få när hon kommer hit. Träffade Annika, uppfödaren, också och hon sa att nu var det antagligen bestämt vilken jag ska ha. :) Det blir den som jag tyckte bäst om från början, så det var ju bra!

Nu måste jag sätta mig och skriva färdigt min novell... Har fått lite idétorka tyvärr bara så jag kanske ska gå ut till kaninerna en sväng först...

image39
Liten söt Lerina-vovve!

image40
Lerinas pappa, Eros, på utställningen

image41
Något smått uttråkade systrar på utställningen...

Vovvar...

Idag var jag och mamma och Sofia och hälsade på hos Annika och Lerina och alla hennes syskon. Oj, vilket liv där var!! Söta var de i alla fall, men det är inte riktigt säkert vilken som är min ännu tydligen. VIlken det än blir ska den i vilket fall som helst heta Lerina i papprena. Där är två grå varav den ena ska bli min, och de är de vildaste i hela kullen!! Låter ju lovande... :P Det går säkert bra!

Måste sätta mig och göra färdigt en engelsk uppsats ikväll... Traaadigt! Kanske inte egentligen, men att ta tag i det är jobbigt. Sätter man sig väl med det så brukar det gå ganska bra. Måste ringa Stina också och bestämma hur vi ska ses imorgon och plugga... grammatik... Jippi!!

image38
Lerina och Lumumba...
Fast vem som är vem vet vi inte ännu! :)

Melodifestival...

Idag har jag och mamma varit på hälsomässa i Helsingborg. Vi var på ett seminarium som hette "Have you lived before?" vilket var mycket intressant. Man blir så fruktansvärt trött i huvudet av att vara på ett sånt ställe, så vi stannade inte så länge. Men det var kul ändå!

Igår var jag hemma hela dagen. Efter att ha städat och slappat på förmidagen fick jag bak-lust på eftermiddagen och startade ett storbak! :) Hela fyra sorters bröd blev det minsann, så nu är frysen full och jag har ganska ont i mitt finger efter att ha förlorat en del av det i ett rivjärn... Smart av mig! :P

Fick igår också reda på vilken valp som blir min! Det blir en liten grå Finsk Lapphund som heter Lerina för tillfället. får se vad jag ska kalla henne sen när hon kommer hem. Bara två veckor kvar nu! :D Ska åka och hälsa på henne hos uppfödaren imorgon, ska bli kul att se alla valparna!

Nu ska jag titta på melodifestivalen. Har ingen direkt favorit av dem i andra chansen, men i finalen tycker jag faktiskt att Sanna ska vinna! :)
image36
Alla puppisarna trötta! :)

Ledig...

Idag är jag heeeelt ledig!! Skönt att gå i natltinne hela dagen och inte göra något vettigt alls! Borde iofs plugga lite...

Igår var ingen jobbig dag för en gångs skull, men den var ndå lite avig. Kände mig väldigt trött och hängig hela dagen, antagligen var det äventyret med Starlight som kom ikapp en! Att där inte var något varmvatten på morgonen när jag skulle duscha gjorde ju inte saken bättre förstås... Jobbade i förskoleklassen under förmiddagen vilket gick väldigt bra, men sen när jag kom hem gick luften ur mig och jag hamnade med en bok i sängen... Rätt så lagom! Blev sängen tidigt men har sovit oroligt och drömt mycket.

Ska sätta mig vid pianot nu en stund tänkte jag och sen när mamma kommer hem ska vi handla. Jippi! :P

Starlight...

Idag har också varit en jobbig dag, men på ett annat sätt. Upplever en del jobbiga dagar då och då känns det som. Synd bara att de kommer så tätt! 

Vår stackars häst har varit halt under en tid och i söndags var hovslagaren i stallet för att se vad somkunde vara fel. Hästen hade en spricka i hoven som hovslagaren misstänkte kunde vara ganska djup, men eftersom det inte var något han ville ta tag i där i stallet rådde han oss till att åka in till en klinik och få hästen omsedd. Sagt och gjort... Idag hade vi fått tid och efter en något omständig, händelserik och inte minst sagt jobbig förmiddag är hästen numera lagad i sin fot! Eller ja... Hovslagaren på kliniken fick visserligen mixtra och ta bort en del av hoven, men förhoppningsvis kommer det att leda till att han blir bra igen!

Eftermiddagen har varit ganska seg. Förmiddagen plus ett hårt marsch-låt-tränings-pass igår kväll med kåren resulterade i princip i att jag hamnade framför datorn i sängen! Fick iaf sökt ett jobb, och antagligen kan det bli så att jag hamnar på samma ställe som förra året. Får se om han hör av sig. Ska söka något mer också. :)

Fick minsann båden en lägesrapport och livstecken från Erik som är och gör lumpen i Stockholm, vilket var lite trevligt. Får se till att ses när han kommer hem till påsk. :)


image35 
Stackars Starlight ont i foten!

Dröm...

Idag är en jobbig dag. I helgen var det två månader sedan Mimmi dog... I natt drömde jag om henne för första gången på de här två månaderna. Det var så underbart att se henne! Att se henne komma springande mot mig, att känna hennes päls under fingrarna, bara sitta och klappa henne... Så verkligt det kändes, hon var verkligen där! Hemsk besvikelse att sedan vakna upp och inse att det bara var en dröm, att jag faktiskt inte kan ta på och krama henne i verkligheten...  Har gått och segat hela förmiddagen och bara blivit påmind om henne; kort, att se Molly... Inte blev det bättre av att jag bäddade rent i sängen och de nya lakanen, fast de var tvättade, var fulla av hennes päls...  :( Älskade Mimsa! Saknar dig så!

image34
"Du, jag ser dig när jag blundar...."
*Älskar dig!*

RSS 2.0